Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πανδημία & Παγκόσμια Πολιτικά Παιχνίδια

Οι αναταράξεις στη Μινεσότα


Η επιστροφή

Έπειτα από έτη σιωπής, θαρρούμε πως είναι καιρός για μία αναζωογόνηση, έστω αν και ο χρόνος μας υπόκειται εις περιορισμούς. Ωστόσο, ας προχωρήσουμε σε μία από τις εν δυνάμει μεγαλύτερες πολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εξελίξεις

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μία πολιτική έξαρση για τον ένα και απλό λόγο: την εγκατάλειψη των ελευθεριών και την αποδοχή του "ελεγχόμενου περιβάλλοντος" μέσω της πανδημίας του Κορωνοιού ή COVID-19 ή όπως ορισμένα μέσα στο εξωτερικό τον αποκαλούν: CCP Virus ή Ιό του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Η κυβέρνηση της Κίνας, παρ' όλες τις διαδικτυακές επιθέσεις, τις κατασκοπείες της, και τις απόπειρες αρπαγής δεδομένων και νέων τεχνολογιών από τη Δύση, αποδείχτηκε γι' ακόμη μια φορά ηλίθια. Επικεντρωμένη σε αρχαίες αντιλήψεις εκ των προγόνων τους της Δυναστείας Χονγκ, η στρατηγική τους αποδυναμώνεται εξ αιτίας της έλλειψης εκτελεστικής δυναμικής και... τσαπατσουλιάς.

Μετά την αποτυχία συγκάλυψης της απελευθέρωσης του γενετικά τροποποιημένου ιού τύπου SARS από το εργαστήριο βιολογικού πολέμου στη Γιουχάν, η παγκόσμια κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον τους. Και τώρα προσπαθούν μέσω ελέγχου των ανωτέρων στελεχών του "ανεξάρτητου" κινήματος ΑΝΤΙΦΑ να γυρίσουν τα βλέμματα των πολιτών σε άλλα θέματα, βλέπε τις αναταραχές στις ΗΠΑ.

Το μέσο

Βρήκαν το κατάλληλο μέσο, αλλά δε θα είναι και το μοναδικό. Το ΚΚΚ (Κομουνιστικό Κόμμα της Κίνας) βρήκε το τέλειο έναυσμα γύρω από το θάνατο του Τζωρτζ Φλόιντ, το οποίο κι εκμεταλλεύεται μαζί με μία πληθώρα Δημοκρατικών για ν' αποδυναμώσει τον αντίπαλό του, τις ΗΠΑ. Εδώ ισχύει το γνωστό ρητό "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου." Από τη μία το ΚΚΚ προσπαθεί πάσι θυσία ν' αποτρέψει το αρνητικό περιβάλλον, που έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως και πάνω στο οποίο έχουν ξεκινήσει ένα νέο κύκλο επικοινωνιακής προπαγάνδας, κι από την άλλη το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, το οποίο προσπαθεί με κάθε μέσο να ρίξει τους Ρεπουμπλικάνους και τον Τραμπ, γιατί έχουν απλά ερωτευτεί την εξουσία.

Δε θ' αναφερθούμε στο πρόσωπο του Τζωρτζ Φλόιντ πέρα από το γεγονός ότι ο άνθρωπος είχε εγκληματικό παρελθόν, πολλαπλές επιβαρύνσεις στην υγεία του και την ημέρα του θανάτου του στο αίμα του βρέθηκαν πολλαπλές ναρκωτικές ουσίες. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη αυτοψία εδώ. Βάσει των ιατρικών ευρημάτων, ο άνθρωπος ήταν ήδη στο μεταίχμιο του θανάτου και συνέβη η αστυνομία να βρεθεί στη λάθος στιγμή, τη λάθος ώρα. Η διαδικασία σύλληψης, με τον τρόπο που έγινε, είναι η λεγόμενη "στάνταρ" τεχνική, στην οποία εκπαιδεύεται το σύνολο της αστυνομίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν κάτι μοναδικό ή παράνομο στην περίπτωση του θανόντα.

Η έξαρση, ωστόσο, που προκάλεσε αυτό το γεγονός ήταν μία "από μηχανής θεός" κατάσταση, την οποία το ΚΚΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, οργανώνοντας μεγάλες αναταραχές κι εκρήξεις βίας σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίες οδήγησαν σ' επιθέσεις κατά Αφρο-Αμερικανών, με αποκορύφωση τη δολοφονία ενός Αφρο-Αμερικανού πρώην αρχηγού αστυνομίας.

Λήθη

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αναταραχών, ξαφνικά η πανδημία του ιού του ΚΚΚ (COVID-19) ξεχάστηκε και τώρα οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μία νέα περίοδο έξαρσης κρουσμάτων. Για παράδειγμα, η πολιτεία της Φλόριντα μέσα σε μία ημέρα παρουσίασε 11.458 νέα κρούσματα της πανδημίας.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα ΗΠΑ και ΕΕ, με τις όποιες ζημιές για την οικονομία της χώρας μας κατά την τουριστική περίοδο.

Οι γελοιότητες

Η υποκινούμενη εκ του ΚΚΚ ΑΝΤΙΦΑ προχώρησε σε ακόμη πιο δραστικές κινήσεις, αποκλείοντας ένα κομμάτι της πόλης του Σιάτλ, κηρύσσοντας το ως "ανεξάρτητο κρατίδιο" με την ονομασία CHAZ (Capitol Hill Autonomous Zone). Η περιοχή αυτή θυμίζει ταινίες Post-Apocalyptic, με έναν ανερχόμενο ηγέτη (Warlord), πρώην rapper εν ονόματι Raz Simone. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του ιδεαλισμού της ΑΝΤΙΦΑ εντός CHAZ εδώ.

Μετά την επιτυχία της στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, η ΑΝΤΙΦΑ προχώρησε νότια στο Όρεγκον, όπου τα βρήκε σκούρα με τη δημαρχία του Πόρτλαντ. Αναμένεται να προχωρήσουν πιο νότια, ήτοι Καλιφόρνια.

Το μέλλον

Το σχέδιο του ΚΚΚ είναι να συνεχιστούν οι αναταραχές σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά ο πρωτεύων στόχος τους είναι η Αμερική. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τραμπ ξεκίνησε ν' απομακρύνει τις Αμερικάνικες επιχειρήσεις από την Κίνα και να τις επιστρέφει στην Αμερική, η οικονομία των δολοφόνων του ΚΚΚ για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια έδειξε απώλειες της τάξης του 6.8%.

Γι' αυτό το λόγο αναμένουμε περισσότερες αναταραχές, ιδιαίτερα με τη χρήση προβοκατόρων γι' αναθέρμανση κι ανάφλεξη νέων αντιδράσεων. Η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου, με απώτερο σκοπό την επαναφορά των Δημοκρατικών στην εξουσία και την επανατροφοδότηση της Κινεζικής οικονομίας.

Μέχρι τότε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...