Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη ήταν χθες στραμμένα στη Βουλή

Η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε χθες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα χειροκροτήματα των βουλευτών στην ομιλία, παρωδία, του πρωθυπουργού, φανερώνουν, πως ο τόπος αυτός έχει τελειώσει. Αν 153 –τουλάχιστον- από τους 300 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους δεν μπόρεσαν να διακρίνουν χθες το βράδυ την αλήθεια πίσω από τα όσα εκφωνήθηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου, τότε μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τι συμβαίνει με τον άμοιρο λαό. Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, πως ο τόπος αυτός είναι παραδομένος στα χέρια ανθρώπων, που δεν διαθέτουν ούτε ίχνος συνείδησης.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός του καταστροφικού μνημονίου, με όσα τόλμησε αδιάντροπα να εκφωνήσει εκθειάζοντας τον εαυτό του και εμφανιζόμενος ως σωτήρας, καθώς και οι χειροκροτητές του, πρόσβαλαν κατάφωρα τον Ελληνικό λαό, διότι φανέρωσαν το χαμηλό ηθικό και νοητικό τους επίπεδο. Η προσβολή έγινε, διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εκλεγμένοι από τον λαό, πράγμα το οποίο σημαίνει, πως οι άνθρωποι που έστειλαν αυτούς τους «απατεώνες» στη Βουλή για να τους εκπροσωπήσουν, πρέπει να είναι ή διανοητικά καθυστερημένοι ή τουλάχιστον ίδιοι με αυτούς!

Όλα τα βλέμματα του πλανήτη ήταν χθες στραμμένα στη Βουλή. Γιατί άραγε; Διότι αυτή η μικρή χώρα, εκτός από την κομβική θέση που κατέχει μέσα στα σπλάχνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχει και μια καίρια θέση στην κοινωνική και πολιτιστική συνείδηση όλου του κόσμου, και όλοι περίμεναν χθες να γίνουν μάρτυρες κάποιας συγκλονιστικής εξέλιξης.

Περίμεναν να δουν την αναβίωση των «ηρώων» που πίστευαν ότι εξακολουθούν να ζουν μέσα στους Έλληνες… Και τι είδαν;

Είδαν το θέατρο του παραλόγου, με ένα παραληρηματικό φινάλε από δυο «μελανοχίτωνες» εκπροσώπους.

Όση αίγλη είχε απομείνει ακόμη σ’ αυτόν τον τόπο χάθηκε χθες οριστικά!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...