Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Κοσμική Υπερσύνδεση Γαλαξιών. Ένα Συμπαντικό Υφαντό.


Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν αποδείξεις για υπερσυνδέσεις μεταξύ Γαλαξιών κατά τρόπο που θυμίζει το νευρικό δίκτυο στον ανθρώπινο εγκέφαλο.Αποκαλύφθηκε το Κοσμικό δίκτυο που μας συνδέει.

Απόδοση της διασύνδεσης μεταξύ των γαλαξιών. Από : Michael Boylan-Kolchin, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Irvine

(PhysOrg.com) - Οι αστρονόμοι στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας έχουν βρει αποδείξεις για ένα δίκτυο που αποτελεί τον ιστό του σύμπαντος.
Σε μελέτη που δημοσιεύεται στην ανακοίνωση του Οκτωβρίου του Astrophysical Journal, οι ερευνητές ανακάλυψαν αποδείξεις ενός υλικού σαν τεράστιο υφαντό που συνδέει τον Γαλαξία μας με τα κοντινά σμήνη των γαλαξιών, τα οποία είναι κατά παρόμοιο τρόπο συνδεδεμένα με το υπόλοιπο του Σύμπαντος.

Στην ομάδα περιλαμβάνονται ο Δρ Στέφαν Keller, ο Δρ Dougal Mackey και ο καθηγητής Gary Da Costa από το Ερευνητικό Τμήμα Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο ANU.

"Με την εξέταση των θέσεων των αρχαίων ομάδων αστεριών, που ονομάζονται σφαιρωτά σμήνη, διαπιστώσαμε ότι τα σμήνη εκτείνονται σε ένα ορισμένο επίπεδο γύρω από τον Γαλαξία μας, αντί να είναι διάσπαρτα σε όλο τον ουρανό», είπε ο Δρ Keller .
"Επιπλέον, η συνοδεία των μικρών δορυφόρων -Γαλαξιών του Γαλαξία μας φαίνεται να καταλαμβάνουν το ίδιο επίπεδο.

«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι αποδείξεις για το κοσμικό νήμα που μας συνδέει σαν υφαντό με την απέραντη έκταση του Σύμπαντος.

«Το λεπτό δίκτυο από αστρικά σμήνη και μικρούς γαλαξίες γύρω από τον Γαλαξία μας είναι σαν τον ομφάλιο λώρο που έτρεφε τον Γαλαξία μας κατά την νεανική του περίοδο."

Ο Δρ Keller είπε ότι υπήρχαν δύο είδη της ύλης από τις οποίες αποτελείται το σύμπαν - το κυρίαρχο, αινιγματική σκοτεινή ύλη και η συνηθισμένη ύλη, με τη γνωστή μορφή γαλαξίες, αστέρια και πλανήτες.
«Μια συνέπεια του Big Bang και της κυριαρχίας της σκοτεινής ύλης είναι ότι η συνηθισμένη ύλη οδηγείται, όπως ο αφρός στην κορυφή ενός κύματος, σε μεγάλα διασυνδεδεμένα φύλλα και τα νήματα εκτείνονται σε τεράστια κοσμικά κενά - μοιάζει πολύ η δομή με ένα σφουγγάρι κουζίνας, », είπε.

"Σε αντίθεση με ένα σφουγγάρι, ωστόσο, η βαρύτητα κατανέμει το υλικό σε αυτά τα νήματα προς τα μεγαλύτερα κομμάτια της ύλης, και τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα σφαιρωτά σμήνη και οι γαλαξίες δορυφόροι του γαλαξία μας αποτυπώνουν τα ίχνη αυτού του κοσμικού υφαντού .

"Σφαιρωτά σμήνη είναι συστήματα εκατοντάδων χιλιάδων αρχαίων αστεριών σφικτά συσκευασμένα σαν μια μπάλα. Στην εικόνα μας, τα περισσότερα από αυτά τα αστρικά σμήνη είναι φτιαγμένα από τους κεντρικούς πυρήνες των μικρών γαλαξιών που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του συνδετικού νήματος λόγω της βαρύτητας.

«Μόλις αυτές οι μικροί γαλαξίες πήγαν πάρα πολύ κοντά στον Γαλαξία η πλειοψηφία των αστεριών τους εξαλείφθηκαν και η ύλη τους προστέθηκε στο Γαλαξία μας, αφήνοντας πίσω μόνο τους πυρήνες.

"Θεωρείται ότι ο Γαλαξίας μας έχει αυξηθεί σε σημερινό του μέγεθος από την κατανάλωση εκατοντάδων τέτοιων μικρότερων γαλαξιών κατά τη διάρκεια του κοσμικού χρόνου."

Παρέχεται από το Αυστραλιανό Εθνικό Πανεπιστήμιο


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...