Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Μεγάλη νίκη Μ.Καντάφι προδιαγράφεται στην Λιβύη

Mεγάλη πολιτική νίκη προδιαγράφεται για τον Μουαμαρ Καντάφι, καθώς, όπως μεταδίδουν οι New York Times, η Γαλλία αποδέχθηκε την παραμονή του Καντάφι στην Λιβύη και εν συνεχεία έπεισε και την Βρετανία να στηρίξει την ιδέα του να παραμείνει ο Καντάφι στην Λιβύη με την προϋπόθεση να αφήσει την εξουσία σε μία συμφωνία ευρύτερης εκεχειρίας.

Σε συνάντησή τους στο Λονδίνο οι υπουργοί εξωτερικών Αγγλίας και Γαλλίας, Γουίλιαμ Χέιγκ και Αλέν Ζουπέ αντιστοίχως, συμφώνησαν σ’ αυτό το ενδεχόμενο με την πλευρά της Αγγλίας να αλλάζει την αρνητική της στάση χάρη στις επιτυχείς προσπάθειες της γείτονος.

Το προηγούμενο διάστημα, η Αγγλία επέμενε να θέλει τον Λίβυο ηγέτη μακριά από τη χώρα του και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Στην νέα τάξη πραγμάτων, το Λονδίνο παραδέχτηκε πως, «το τι θα συμβεί στον Καντάφι είναι ζήτημα των Λίβυων και μόνο».

Βέβαια πρόκειται περί μεγάλης νίκης του Μ.Καντάφι, αφού κατάφερε και τους έφτασε στο σημείο μετά από τέσσερις μήνες που τον βομβαρδίζουν, να αποδεχθούν την παραμονή του στη Λιβύη, ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες έλεγαν "Ή νεκρός ή εκτός Λιβύης"!

Η αρχή για να αλλάξουν σελίδα Αμερική, Αγγλία και Γαλλία έγινε με πρόταση του Ζουπέ την προηγούμενη εβδομάδα, με τους Αμερικανούς να είναι η πρώτοι που «έπεσαν» -συμπαρασύροντας, τελικά, και τη Βρετανία- να δηλώνουν ότι «από τη στιγμή που ο Καντάφι δεχθεί να κατέβει από την εξουσία, τη σκυτάλη θα πάρει ο λαός της χώρας αποφασίζοντας πως θέλουν να χειριστούν το θέμα».

Ο Ζουπέ δήλωσε από το Λονδίνο ότι η χώρα του μαζί με την Αγγλία εργάζονται πλέον με κοινό παρανομαστή.
Σ.Σ. Ιστολογίου: Η προσπάθεια που γίνεται προφανώς είναι να καταλαγιάσει η σκόνη της εμπόλεμης κατάστασης ώστε να χαλαρώσουν τα μέτρα ασφαλείας. Έπειτα, μία "άτυχη" στιγμή, το μοιραίο θα συμβεί. Όπου αποτυγχάνει το ξίφος, πετυχαίνει το νυστέρι... κι όπου αποτυγχάνει το νυστέρι, πετυχαίνει η βελόνα...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...