Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Το... promotion-απατεωνιά της φοροκάρτας

Διαβάζουμε σε άρθρο του NewsIT τον επικό τίτλο "Από αύριο η φοροκάρτα που θα γίνει υποχρεωτική" και την ίδια στιγμή, δίχως καμία διευκρίνηση για την περίπτωση "μονιμότητας" της κάρτας, γράφει στο τέλος του άρθρου: "Η χρήση της φοροκάρτας θα είναι αρχικά προαιρετική", παίζοντας ένα επικοινωνιακό παιχνίδι (όπως μας έχουν συνηθίσει & τα ζώα του ΠΑΣΟΚ) ότι δήθεν η χρήση θα είναι προαιρετική αλλά ότι όλοι θα πρέπει να την παραλάβουμε.

Αληθώς αυτό που συμβαίνει είναι ότι η φοροκάρτα ξεκινά ΠΙΛΟΤΙΚΑ! Εάν οι δημοσιογράφοι (;) δε γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η λέξη, ας την ανατρέξουν σε κάποιο λεξικό. Επομένως οι συγγραφείς του NewsIT καλό θα ήταν προσέχουν τι γράφουν διότι δύναται να περάσει και ως εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού. Αλλά και πάλι mainstream media είναι, κάτι που σημαίνει ότι πουλάνε προπαγάνδα και διαστρευλωμένη (ή μισή) αλήθεια.


Ένα ακόμη σημείο είναι ο ισχυρισμός ότι η φοροκάρτα θα είναι ανώνυμη! Το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι ότι χρησιμοποιείται ύπουλα η λέξη "αναγράφεται". Σε όλες τις κάρτες συμβαίνει αυτό (δείτε κάρτες των σούπερ μάρκετ για παράδειγμα), δεν είναι η πρώτη περίπτωση. Η μόνη εξαίρεση αφορά τις πιστωτικές που αναγράφουν το επώνυμο του χρήστη (και μερικές που έχουν και το όνομα). Πλαγιοτρόπως δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται περί διασφάλισης της ανωνυμίας, όπως τη δεκαετία του '90 προωθούταν το πρόγραμμα "Περικλής" για την Άμεση Δημοκρατία με ανώνυμες κάρτες (ακριβώς σαν τη φοροκάρτα) οι οποίες συνδεόταν με τον εκλογικό αριθμό, κάτι που από μόνο του αναιρούσε ντε φάκτο την ανωνυμία. Ήταν οι πρώτες προσπάθειες τότε για να μπορούν οι πολιτικοί να κλέβουν δημοψηφίσματα και να αλλοιώνουν αποτελέσματα εκλογών σαν την περίπτωση του Μπους του νεώτερου.

Με τον ίδιο τρόπο οι φοροκάρτες συνδέονται με τον ΑΦΜ, κάτι που σημαίνει ότι η ΟΛΗ τη ζωή του φορολογούμενου γίνεται ένα με την μαγνητική ταινία (το ΑΦΜ για τους μη γνώστες θεωρείται ως ο πλέον σημαντικός αριθμός, παραπάνω και από τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας). Για να χρησιμοποιήσουμε και την ορολογία των mainstream media, αυτό είναι άκρατος ρατσισμός. Διότι εάν η κάρτα -υποθέσουμε ότι- είναι υποχρεωτική και ένα μικρό παιδάκι πάει ν' αγοράσει τσίχλες, τότε θα το πάνε αυτόφωρο; Θα το κλείσουν μέσα ή θα του βγάλουν ΑΦΜ με το ζόρι και να το κυνηγάνε για φοροδιαφυγή με τη δικαιολογία του "πόθεν έσχες"; Ή μήπως θα βάλουν τον πατέρα να βγάζει "ανώνυμες" κάρτες για κάθε μέλος της οικογενείας του;... αν θα έχει απομείνει οικογένεια μέχρι τότε εννοείται.

Είναι πλέον εμετικά αποκρουστικό το πόσα media γεμίζουν μίζες και μας πουλάνε φτηνιάρικη προπαγάνδα. Το πιο προκλητικό βέβαια είναι ότι ορισμένα εξ' αυτών αλλάζουν άρθρα & προσωρινή πλεύση όταν ακούνε κράξιμο και στη συνέχεια προσπαθούν να διαδώσουν ότι είναι & υπεράνω!

Η Ελλάδα κατήντησε Τζατζικιστάν και αν μείνουμε απαθείς, θα καταντήσουμε κάτι χειρότερο.


-Αδράστεια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...