Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Ι.Κοσανέρ: Ομολογεί "κατά συνθήκη" συνωμοσίες!

Μαγνητοφωνημένη ομιλία του στρατηγού Ισίκ Κοσανέρ πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, σε ομάδα αξιωματικών η οποία έχει αναρτηθεί σε δυο τουλάχιστον τουρκικά blog αποκαλύπτει το «βαθύ χάσμα» μέσα στο τουρκικό πολιτικοστρατιωτικό σύστημα, αφού μιλάει για την κυβέρνηση Ερντογάν σα να πρόκειται για κυβέρνηση εχθρικού κράτους:

«Ο λόγος για τον οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα μια τέτοια κατάσταση», ακούγεται να λέει ο στρατηγός σχολιάζοντας τις συλλήψεις δεκάδων ανωτάτων αξιωματικών, «είναι τα δικά μας σφάλματα. Κάνουμε λάθη, κάνουμε πολλά στραβά. Δεν παίρνουμε το ρόλο μας στα σοβαρά. Δεν διαφυλάσσουμε τα έγγραφά μας και αφήνουμε να τα κλέψουν. Μας ακούνε (εννοεί η κυβέρνηση)] ακούνε τι λέμε κι εμείς φλυαρούμε απ' εδώ κι απ' εκεί. Δεν προσέχουμε τι υπογράφουμε και κρατούμε στα κομπιούτερ μας πληροφορίες άχρηστες. Ηρθαν οι τακτικοί εισαγγελείς, ερεύνησαν τα γραφεία μας και βρήκαν πολλά πράγματα. Ετσι, σήμερα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πήραν. Κάναμε παρανομίες και αγνοήσαμε τους κανονισμούς. Πιστεύαμε πως αυτό μπορούσε να συνεχιστεί, αλλά ανάμεσά μας βρέθηκαν προδότες και δυστυχώς δεν μπορούμε να τους βρούμε. Μάλιστα κύριοι, κάναμε πράξεις και ενέργειες παράνομες. Επρεπε κάποιες φορές να το κάνουμε».

Ο στρατηγός Κοσανέρ ο ολογεί δηλαδή τις συνωμοσίες, αλλά τις θεωρεί "κατά συνθήκη", δικαιολογημένες από τις καταστάσεις. Μία από αυτές ήταν η "Βαριοπούλα". Θα εισέβαλαν στην Ελλάδα, επειδή "Έπρεπε" κατ'αυτόν!Δεν καθορίζεται πότε έγινε αυτή η ομιλία του, πιθανολογείται, όμως, οτι ο στρατηγός μιλά - και δεν κρύβει την αγωνία του - λίγες ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για τα ανατρεπτικά σχέδια, πριν ενάμιση περίπου χρόνο.

«Συνεχίζουμε τις παράνομες ενέργειές μας», λέει. Και επαναλαμβάνει. «Κάνουμε πράξεις τις οποίες δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε. Συνεχίζουμε. Ομως ανάμεσα μας αναδείχτηκαν και κάποιοι διεφθαρμένοι συνάδελφοι τους οποίους επίσης δεν μπορούμε να επισημάνουμε. Αυτή η ιστορία με τη "Βαριοπούλα" που μας έκανε άνω - κάτω είναι όλα τα έγγραφα που έκλεψαν απο την 1η Στρατιά.

Ατομα τα οποία δεν είχαν καμία δικαιοδοσία έκλεψαν τα πάντα, σχέδια, σημειώσεις απο τα σεμινάρια, μαγνητοφωνήσεις. Είναι να ντρέπεται κανείς. Πως έγινε αυτό; Εχουν τα πάντα, όλα όσα είπαμε. Είμαστε ανακατεμένοι σ' αυτή την ντροπή. Υπάρχει όμως και η εγκληματική πλευρά αυτής της ιστορίας. Δεν ξέρω τι να πω γι αυτήν ».

Μια άλλη μαγνητοταινία με τη φωνή του στρατηγού αποκαλύπτει το ενδιαφέρον του και για άλλα πράγματα. Πληροφορεί τους υφισταμένους του οτι μπορεί να έχουν «προβλήματα με τη διάθεση των στρατιωτικών κονδυλίων».

Η κυβέρνηση Ερντογάν άλλαξε τώρα το νόμο, λέει, και «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το ζήτημα με τα κονδύλια είναι σήμερα πιο σοβαρό. Το Γενικό Λογιστήριο μας ελέγχει τώρα και μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Μη κάνετε οτιδήποτε που δεν το αναφέρει ο Κανονισμός"

Και μια ακόμη υπόδειξη απο τον στρατηγό Κοσανέρ. «Φροντίστε να μη μπερδεύεστε με τον Τύπο. Οι δημοσιογράφοι πουλούν και τη μάνα τους για να εξασφαλίσουν ένα "στόρι". Ποτέ μη λέτε τίποτε σε δημοσιογράφους γιατί αμέσως θα το κάνουν μέγα ζήτημα. Στον Τύπο λέμε μόνο εκείνα που είναι απαραίτητο να πούμε»...


Σ.Σ. Ιστολογίου: Παρόμοιο άρθρο αναφέρεται και εδώ, που στην ουσία φέρει τον αρχηγό των Τουρκικών Ε.Δ. συμπερασματικά να λέγει ότι "Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται στην υπόθεση «Βαριά» αλλά κάποιοι «προδότες» διέρρευσαν τις δραστηριότητες αυτές στον τύπο."Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...