Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι "μετρ" των media...

Νέο φιάσκο.
Τις προηγούμενες ημέρες τα κανάλια έκαναν ακριβώς αυτό που είχαμε προβλέψει. Δηλαδή, την επομένη των αναταραχών, έδειξαν μερικά αποκαλυπτικά βίντεο συνεργασίας μπάτσων-κουκουλοφόρων και άρχισαν να απευθύνουν ερωτήματα κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να μας πείσουν πως βλέπουν ο,τι βλέπουμε και πως όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο δημοσιογράφος στέκεται στο πλευρό του πολίτη.

Μίλησαν λοιπόν για ωμή βία, για απαράδεκτες εικόνες, για το κατά πόσο εκπαιδεύεται σωστά ένας μπάτσος, για το κατά πόσο οι εντολές που λαμβάνει μετουσιώνονται σε πράξεις κτλ.

Στη συνέχεια και αφού φυσικά ήρθαν σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές, τους πολιτικούς εκπροσώπους των Media, τους πολιτικούς ηγέτες της δημόσιας τάξης και φυσικά με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, αποφάσισαν να νοθέψουν λίγο τα γεγονότα. Μερικοί κουκουλοφόροι ήταν τελικά άνθρωποι που προσπαθούσαν να προστατευτούν από τους "αντιεξουσιαστές", κάποιοι άλλοι ήταν απλά τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος, μερικοί έδρασαν ανεξέλεγκτα και οι άνθρωποι που έσπασαν στο ξύλο οι πουτάνας γιοι aka μπάτσοι, ήταν έτοιμοι να εισβάλλουν στη Βουλή και να ανατιναχτούν με τα εκρηκτικά που είχαν ζωσμένα στο σώμα τους, φωνάζοντας "Αλάχ".

Μετά, ήρθε στο φως η υπόθεση με τα στημένα και έτσι μερικά ανοιγμένα κεφάλια, πολλά σπασμένα κόκαλα, ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξόντωσης του Έλληνα και η κατάργηση κάθε δημοκρατικού στοιχείου της χώρας δεν έχρηζαν ιδιαίτερης σημασίας από τα τσοντοκάναλα.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας, είναι απλή και ξεκάθαρη.

Σε κάθε μαζική κοινωνική εξέγερση, αρχικά τάσσονται με το μέρος του μέσου Έλληνα πολίτη και εναντιώνονται πλήρως στο "σύστημα". Αυτό γίνεται γιατί μέσω αυτής της στάση, η λαϊκή οργή εκτονώνεται ευκολότερα, γιατί ο πολίτης νιώθει, πως η φωνή του ακούγεται. Παρατηρήστε πόσο "καθημερινά" και αυθόρμητα είναι τα σχόλια των δημοσιογράφων σε τέτοιες περιπτώσεις. Χρησιμοποιούν "λαϊκή γλώσσα", οργίζονται, φωνάζουν κτλ. Ακόμα, με αυτή τους τη στάση τα ΜΜΕ, επιτυγχάνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του μέσου ακροατή, ο οποίος πρόκειται να τους αντιμετωπίσει με λιγότερο επικριτική ματιά στο άμεσο μέλλον. Με άλλα λόγια θα είναι λιγότερο "υποψιασμένος".

Στη συνέχεια αναφέρονται στα προβλήματα που δημιούργησε η ένταση, αδιαφορώντας πλήρως για τα αίτια που την προκάλεσαν και ανεξάρτητα από το αν τα προβλήματα αυτά, τα προκάλεσαν οι μετέχοντες στην εξέγερση ή κάποιο αγνώστου ταυτότητας μαυροφορεμένοι μπάτσοι. Η δύναμη της τηλεοπτικής χειραγώγησης είναι τεράστια και σε συνδυασμό με την ύπαρξη της σχέσης εμπιστοσύνης που έχτισαν στο πρώτο στάδιο, τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρα.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η δουλειά των πολιτικών αντιπρόσωπων των ΜΜΕ και η δουλειά που γίνεται στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν είναι απλή. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα, έχουν γίνει χιλιάδες έρευνες, ψυχολογικά τεστ, μελέτες κοινωνικής συμπεριφοράς κτλ. Είναι πιο έξυπνοι από εμάς και μπορούν να μιλήσουν σε πιο πολλούς από εμάς. Ο πιο καλός τρόπος για να αφυπνιστεί κάποιος είναι να του βάλεις το μικρόβιο και να τον αφήσεις να διαπιστώσει μόνος του την αλήθεια. Ή σπάσε του την τηλεόραση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...