Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι τουρκικές τράπεζες πάνε στην Κίνα

Το πρώτο υποκατάστημα τράπεζας σκοπεύει να ανοίξει σύντομα στην Κίνα η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Αλί Μπαμπατσάν.

Η ενέργεια αυτή ακολουθεί την παροχή άδειας στην Τράπεζα της Κίνας, τρίτο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της ασιατικής χώρας, να ανοίξει υποκατάστημα στην Κωνσταντινούπολη. Στη σειρά βρίσκεται και η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC: Industrial and Commercial Bank of China), η οποία επίσης διερευνεί τις δυνατότητες ανοίγματος υποκαταστημάτων στην Τουρκία.

Τις σχετικές δηλώσεις ο Μπαμπατσάν τις έκανε μιλώντας ενώπιον του τουρκο-κινεζικού επιχειρηματικού φόρουμ, σε εκδήλωση που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη.

Οι εξελίξεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των συνεχώς διευρυνόμενων οικονομικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες πλέον συζητούν τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση συναλλαγών με τα εθνικά τους νομίσματα, όπως συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ανάμεσα στους Ερντογάν και Τζιαμπάο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Άγκυρα.

Γενικότερα η διμερής οικονομική συνεργασία εξελίσσεται καλά και σειρά εταιριών της Κίνας από διάφορους τομείς της οικονομίας αναζητούν ευκαιρίες στην τουρκική αγορά.




Σ.Σ. Ιστολογίου:
Μη γελιέστε Τούρκοι, η "διερεύνηση" των Κινέζων ως προς τη δημιουργία υποκαταστημάτων των τραπεζών τους είναι απλά μία διπλωματική απάντηση υπεκφυγής. Δεν πρόκειται να εμφανιστούν επίσημα υποκαταστήματα εκεί παρά μόνον θ' αγοράσουν τις Τουρκικές τράπεζες παρασκηνιακά. Κοψοχρονιά εννοείται, με όλην την υπουλία/απατεωνιά που χαρακτηρίζει τους Σίνες.

Η μόνες εξαγωγές που κάνει η Γενοκτονική Κίνα είναι άχρηστα προϊόντα και στρατιώτες/πράκτωρες/μαφιόζους (άνδρες ΚΑΙ γυναίκες) και εισάγει/απογυμνώνει ΟΛΟΥΣ τους πόρους, οικονομικούς και μη. Καλή σας γενοκτονία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...