Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Βάζουν τα λιθαράκια για μαζικές αναφλέξεις παγκοσμίως

Η Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες πουλά μεγάλες ποσότητες δολαρίου από το απόθεμα συναλλαγμάτων της και αγοράζει ευρώ.

Οι οικονομικοί αναλυτές όλου του κόσμου θεωρούν ότι η Κίνα με το συναλλαγματικό της απόθεμα ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη επιβληθεί ως σημαντικός παίκτης, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το κλίμα της παγκόσμιας οικονομίας και που επιδρά στην λήψη των πολιτικών αποφάσεων

Έγινε γνωστό, ότι τον τελευταίο καιρό, οι ποσότητες των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ που διαθέτει η Κίνα, όλο και μειώνονται, ενώ η τάση προς την αλλαγή των συναλλαγματικών προτεραιοτήτων της Κίνας υπέρ του ευρώ αναπτύσσεται ανοδικά, είπε στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ο Βασίλι Μιχέγιεφ, αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

-«Τα σχέδια της Κίνας για την διαφοροποίηση της δομής του αποθέματος χρυσού και συναλλάγματος έχουν τόσο οικονομικό, όσο και πολιτικό χαρακτήρα. Η αγορά των ευρώ οφείλεται στο ότι η Κίνα είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης και να αγοράσει το προσεχές μέλλον ένα μέρος των κρατικών ομολόγων μετά την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Σχεδιάζει επίσης να προσφέρει βοήθεια στις οικονομίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας οι οποίες μπορούν να βρεθούν στην ίδια δύσκολη θέση»,- σημείωσε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Βασίλι Μιχέγιεφ.

Παρά τα επικερδή συμβόλαια που υπογράφτηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο σε ευρωπαϊκές χώρες και τις νέες δηλώσεις του Πεκίνου ότι δεν θα αφήσει τις εξασθενισμένες οικονομίες της Ευρώπης να πνιγούν, στις ίδιες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες βλέπουν πολύ διαφορετικά τα τελευταία βήματα της Κίνας. «Παρ’ όλη τη χαρά των εξαντλημένων από την κρίση Ευρωπαίων, ότι υπάρχει έστω και κάποιος που είναι πρόθυμος να κάνει επενδύσεις στην Γηραιά Ήπειρο, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Κίνα δεν τα κάνει όλα αυτά ανιδιωτελώς»,- έγραψε π.χ. μία από τις μεγαλύτερες γερμανικές εφημερίδες- η «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Η Κίνα δεν ενδιαφέρεται μόνο για την άρση του εμπάργκο στις προμήθειες όπλων ευρωπαϊκής κατασκευής και την απόκτηση σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και για την ενίσχυση της οικονομικής και της πολιτικής επιρροής της στην Ευρώπη. Η Κίνα, σώζοντας την Ελλάδα από την χρεοκοπία της και παραχωρώντας σ΄αυτήν τα τόσο χρειαζούμενα δάνεια, κατάφερε να διεισδύσει σε στρατηγικούς τομείς της χώρας- στον τουριστικό και το συγκοινωνιακό. Δεν αποκλείεται, όπως θεωρούν πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αναλυτές, ότι παρόμοια προοπτική περιμένει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.


Σχόλιο από το katohika.blogspot.com
Την τελευταία φορά που θυμάμαι να συμβαίνει αυτό ήταν με τον Σανταμ Χουσειν , και τα αποτελέσματα πιστευω όλοι να τα θυμούνται!!


Ετοιμάζουν και τον Ευρωστρατό...
Η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινή στρατιωτική δύναμη, η οποία θα αποτελεί στρατηγική εφεδρεία της ΕΕ και θα είναι έτοιμη για συμμετοχή στις κρίσιμες καταστάσεις ως το 2013.
«Πρέπει να έχουμε στρατιωτικό εργαλείο, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να αντιδρούμε γρήγορα στην κρίσιμη κατάσταση», - εξήγησε αναφερόμενος στο θέμα της σύστασης ομάδας από 1700 στρατιωτικούς ο στρατηγός Γιάνους Μπογιάρσκι. Ακριβώς αυτή η χώρα θα αναλάβει τη διοίκηση της ομάδας. Εξάλλου αυτή θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού. Η Γαλλία θα είναι υπεύθυνη για την ιατρική εξασφάλιση, ενώ η Γερμανία – για την υλικο-τεχνική υποστήριξη.
Το Κέντρο διοίκησης της στρατιωτικής ομάδας θα εγκατασταθεί στα περίχωρα του Παρισιού. Και παρόλο που όλες οι ενέργειες προγραμματίζεται να συντονίζονται, με την ηγεσία του ΝΑΤΟ, θα είναι ακριβώς ευρωπαϊκή στρατιωτική δομή, υπογραμμίζει ο Διευθυντής του Κέντρου Ρωσίας και Γερμανίας Αλεξάντρ Ραρ:


- Πριν δέκα χρόνια στην Ευρώπη είχε υιοθετηθεί απόφαση για τη δημιουργία από τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαχητικά ικανού ευρωπαϊκού στρατού. Όμως αυτά τα σχέδια κατέρρευσαν, γιατί δεν ήταν πρόθυμες όλες οι χώρες της ΕΕ να πληρώσουν για τη δημιουργία τέτοιου στρατού ή να συμμετέχουν σ΄ αυτό στην πράξη. Εξάλλου και στους Αμερικανούς δεν πολυάρεσε το ότι οι ευρωπαίοι προσπαθούν παράλληλα με το ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν δικό τους στρατό. Όμως οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι στο μέλλον θα είναι όλο και πιό δύσκολο να στηρίζονται αιώνια στην προστασία των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Γι΄αυτό, αν δεν είναι δυνατό να συμφωνήσουν για τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού στρατού, πρέπει να συσταθούν τμήματα από τις χώρες, που είναι πρόθυμες γι΄αυτό. Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ήδη εδώ και 15 χρόνια έχουν κοινά στρατεύματα. Σήμερα οργανώνονται νέες ομάδες.


Οι στρατιωτικές ομάδες των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης της ΕΕ παραδοσιακά διαμορφώνονται από μερικές χώρες. Κάθε ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη μέσα σε 5-10 μέρες να αρχίσει δράση σε κρίσιμη κατάσταση σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Οι ίδιοι οι ευρωπαίοι λένε ότι πρόκειται κυρίως για την πρόληψη των διενέξεων και για ειρηνευτικές λειτουργίες.


Σ.Σ. Ιστολογίου: 
Έχουμε τρεις καταστάσεις:
1. Η Κίνα απορρίπτει το δολάριο
2. Ο Ευροστρατός ετοιμάζεται
3. Έχουν αρχίσει οι αψιμαχίες μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για τη Νότια Σινική Θάλασσα (http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304584404576439923010221808.html)
4. Το Ιράν έχει αρχίσει ν' απειλεί τ' αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ

Κάποιοι επενέβησαν φαίνεται να γίνουν άμεσα οι αναφλέξεις του τρίτου Παγκοσμίου.
Το επεισόδιο της Αδελφής Κύπρου έχει αρχίσει να μη φαίνεται πλέον τόσο μεμωνομένο. Η προβοκάτσια είναι δεδομένη.

Υλοποιούνται οι προβλέψεις της ΟΕΑ;


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...