Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Βοήθεια σε ηλεκτρικό ρεύμα ζητά η Κύπρος - Στρατηγικό πλήγμα δέχθηκε η Μεγαλόνησος

Βοήθεια από την ΕΕ ζήτησε η Κύπρος για την επείγουσα κάλυψη των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια καθώς ο σταθμός του Βασιλικού –που καταστράφηκε ολοσχερώς- ήταν κύριος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και τροφοδοτούσε το 50 με 55% των συνολικών αναγκών του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Κύπρος ζητά σκάφη που θα καταπλεύσουν εφοδιασμένα με ηλεκτρογεννήτριες έτσι ώστε να παράσχουν κρίσιμα φορτία σε εποχή που καλοκαίρι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τουρίστες επιβαρύνουν ιδιαίτερα το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρισμού ΑΗΚ ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της Μεγαλονήσου και ανέφερε ότι αναμένονται διακοπές ρεύματος. Οι άλλες δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής -στη Δεκέλεια και τη Μονή- επαρκούν να καλύψουν μόνο τη μισή ζήτηση.

Το πρόβλημα δυσχεραίνει η λειτουργία των κλιματιστικών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ το βράδυ το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, εξαιτίας της αύξησης της κατανάλωσης εξαιτίας ηλεκτροφωτισμού.

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στον πληθυσμό να μην κάνει άσκοπη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορίου απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες, να τις θέσουν σε λειτουργία, ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Προβλήματα υπάρχουν και με την ομαλή υδροδότηση πολλών περιοχών, λόγω των διακοπών ρεύματος εξαιτίας της φωτιάς και της μεγάλης καταστροφής στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού.


Φώτο από Vima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...