Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Προσεχώς κοντά σας: Τα “κατορθώματα” των τούρκων πιλότων μαχητικών στο κινηματογράφο!

Διαχρονικά η τηλεόραση και κυρίως ο κινηματογράφος έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ανύψωση του ηθικού των πολιτών μιας χώρας. Ακριβοπληρωμένες παραγωγές βασισμένες σε ψεύτικα είδωλα και ήρωες χάρισαν απέραντη χαρά και υπερηφάνεια στο λαό, αποπροσανατολίζοντας τον από τη παραγματικότητα αλλά και πείθοντας τον πως όλα έγιναν όπως τον βολεύουν και όχι όπως έγραψε η ιστορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι αμερικανικές ταινίες σχετικά με το Βιετνάμ που σε περίπου όλες από αυτές ο πρωταγωνιστής αγαπήθηκε, θαυμάστηκε, δοξάστηκε και σκότωσε όσους “κακούς” τον απειλούσαν.

Μία τέτοια ακριβοπληρωμένη παραγωγή ετοιμάζουν οι τούρκοι. Το όλο σενάριο είναι βασισμένο στη ζωή των τούρκων πιλότων μαχητικών αεροσκαφών. Όπως χαρακτηριστικά γράφει το δημοσίευμα της τουρκικής TODAYS ZAMAN στη ζωή ενός πιλότου μαχητικών υπάρχει, το δράμα, η αγάπη και ο αγώνας. Στη ταινία θα προβληθούν στιγμιότυπα από πραγματικές αερομαχίες των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Τον αντίπαλο και κακό της υπόθεσης δεν τον αναφέρει αλλά ο καθένας μπορεί εύκολα να τον φανταστεί. Η αλήθεια είναι πως η τεχνολογία έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα που να μετατρέπει στη μικρή οθόνη τον φοβιτσιάρη …ήρωα!

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη ταινία πιθανόν να καταφέρει να κάνει τους γείτονες να ξεχάσουν τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και όχι μόνο. Ο ίδιος προτείνω, στο τέλος της ακριβοπληρωμένης ταινίας να υπάρχει και μια μικρή πρόταση σε μορφή flash που να υπενθυμίζει πως στο Βιετνάμ, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν δεν πήγαν λόγω φόρτου εργασίας ο Σταλόνε, ο Τζακ Νόρις και ο Σβαρτζενέγκερ…

Έτσι, ώστε οι θεατές να θυμούνται πως αυτοί που καμάρωσαν στο έργο δεν πέταξαν ποτέ επάνω από το Αιγαίο!

(Στην ανανέωση που θα ακολουθήσει θα αναρτηθούν και οι τιμές των εισιτηρίων, του πασατέμπου και του μαντολάτου)

Σ.Σ. Ιστολογίου:

Δε πρέπει να ξεχάσουν τους αγαπημένους τους συμπρωταγωνιστές!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...