Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εκκίνηση Αδράστειας


Αδράστεια, αδελφή της Ερινύας και της Νεμέσεως. Η Ερινύα απευθυνόταν στη συνείδηση. Εάν αποτύγχανε, κατέφθανε υπό το φως του Ήλιου ως δικαστής/εκτελεστής η Νέμεσις. Με τη πτώση του φωτός, η Αδράστεια, κόρη του Διός και της Νυκτός, αναλάμβανε να συνεχίσει το έργο της Νεμέσεως μέχρι της ανατολής του ζωοδότου Ηλίου.

Επομένως το ρητό "νύχτα θα φύγουν" μάλλον δεν ισχύει πια. Γιατί υπάρχει και φύλακας της νυκτός.

Είναι καιρός της ανόδους επί των επάλξεων! Τελευταία οι καιροί το απαιτούνε και η κυβέρνηση το απεύχεται. Ότι πολεμά η εξουσία είναι καλό για το λαό.

Κάποιοι από εμάς φωνάζαμε για τον κίνδυνο του Γιωργάκη, αλλά η κραυγή ήταν επί κωφών ώτων. Ακόμη και τώρα, οι εταιρείες διαφήμισης αρέσκονται στο να δημιουργούν διαφημίσεις που προκαλούν νοσταλγία για τη δεκαετία του '80 ως τη καλύτερη όλων. Μία δεκαετία που σήμανε την έναρξη της μεγάλης καταστροφής της πατρίδος μας, μετά το μεγάλο "εθνάρχη" που ήρθε να σημάνει την έναρξη του χορού του Ζαλόγγου. Μία γενοκτονία που κορυφώνεται στις μέρες μας.

Τώρα μέσα στη κρίση, την ασάφεια και την ανασφάλεια, η τρομοκρατημένη μάζα είναι πια ευάλωτη σε πολλαπλά μέτωπα. Αλλά τώρα είναι η στιγμή. Η στιγμή που πρέπει μία τίγρης να ξυπνήσει. Μία τίγρης που λέγεται ΕΛΛΑΣ.

Νέμεσις και Αδράστεια είναι εδώ. Και δεν ήλθαν να χαϊδέψουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...